• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Daviscup-kapitein Van Herck: "Het doel is de drie punten"

  De Belgische Daviscup-ploeg ruikt een unieke kans.

  Komend weekend ontmoet het Belgische team in de kwartfinales van de Daviscup Canada. Kapitein Johan Van Herck is met niets minder dan de overwinning tevreden.

  Tegenstander Canada mist in Middelkerke zijn sterkste spelers. Zowel Milos Raonic (ATP-8) als Vasek Pospisil (ATP-29) hebben verstek laten gaan voor de ontmoeting met de Belgen.

  "Het is zeker een voordeel dat die twee er niet bij zijn", kapitein Johan Van Herck. "Maar we onderschatten Canada niet en zullen met het nodige respect de wedstrijd aanvatten. We gaan moeten werken. Doel is alvast om zo snel mogelijk de drie punten binnen te halen, zonder cadeaus te geven. Zelf kunnen we starten met vier spelers in topvorm en dat misschien wel voor het eerst."

  Ook het speerpunt van de Belgen, David Goffin (ATP-14, kleine foto), is zelfzeker. "Na Roland Garros en Wimbledon heb ik enkele dagen geen racket aangeraakt. Deze week verteerde ik de overgang naar het gravel opnieuw goed. Ik zal dus klaar zijn."

  De omstandigheden zitten de Belgen mee dit jaar en dus zou een plaats in de halve finale moeten. "Het is de beste loting in jaren. We worden in de beste omstandigheden naar hier gebracht", beaamt ook Steve Darcis (ATP-76).

  Youngster Kimmer Coppejans (ATP-102) zal een thuismatch spelen in Middelkerke. Coppejans woont in Oostende. "Of ik ook effectief zal spelen, weet ik nog niet. Maar het is in ieder geval een fantastische ervaring. Deze selectie op zich is al goed, al toonde ik de voorbije weken dat ik die waard ben. Zelfs als ik niet opgesteld word, zal me dit zeker helpen in de toekomst."

  Limburger Ruben Bemelmans (ATP-95) is de vierde man in de selectie van Johan Van Herck. De organisatie gaf inmiddels mee dat ruim 11.000 tickets de deur uit zijn, waarvan meer dan 4.000 voor zondag. In het pop-upstadion in Middelkerke is plaats voor 6.000 toeschouwers.