• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Capello is geen bondscoach van Rusland meer

  Fabio Capello is de bestbetaalde bondscoach ter wereld.

  De Russische voetbalbond heeft Fabio Capello ontslagen. De 69-jarige Italiaan boet voor de slechte resultaten in de voorronde van Euro 2016. Het was nochtans de bedoeling dat hij het land zou leiden bij de Wereldbeker van 2018 in Rusland. Zijn lucratieve contract liep tot dan.

  Capello lag al enkele maanden onder vuur. Met 7 miljoen euro is hij de bestbetaalde bondscoach ter wereld. De bond kan zijn loon niet betalen - de rijkste Rus moest daarvoor al twee keer bijspringen - en bovendien rechtvaardigen de resultaten zijn loon niet.

  Rusland staat pas derde in voorrondegroep G met 8 punten uit zes wedstrijden. Vorige maand verloor Rusland thuis met 0-1 van groepsleider Oostenrijk een match die het eigenlijk niet mocht verliezen.

  "De Russische bond (RFU) en Capello hebben in onderlinge overeenkomst hun contract beëindigd", luidt het. Capello kwam in juli 2012 aan het Russische roer en had in 2014 zijn contract met vier jaar verlengd. Maar het WK in Brazilië was al geen voltreffer. In een groep met België ging het er in de eerste ronde uit. Beteren deed het niet.

  De RFU was sinds eind vorige maand met Capello aan het onderhandelen over zijn contract. Volgens een Russisch persbureau zou de schadevergoeding meer dan 16 miljoen dollar bedragen.

  De voetbalbond heeft nog geen naam van een mogelijke opvolger voor de ex-coach van Milan, Roma, Juventus, Real Madrid en Engeland bekendgemaakt.