• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Armstrong na vergelijking met Froome: "Krijg veel vragen"

  Armstrong moest zijn zeven Tour-zeges inleveren.

  Chris Froome heeft de Tour vandaag op fenomenale wijze naar zijn hand gezet. De Brit blijkt zo sterk dat de vergelijkingen met Lance Armstrong welig tieren. De gevallen wielerheld gaf zijn mening. "Want ik krijg heel wat vragen na de bergrit van vandaag."

  Sommigen zagen vandaag een flashback naar het begin van de jaren 2000 en de gloriedagen van Lance Armstrong. Maar die viel achteraf wel van zijn voetstuk toen hij dopinggebruik moest toegeven.

  Lance Armstrong werd vandaag geconfronteerd met de herinneringen van die mensen en reageerde op Twitter. "Ik krijg heel wat vragen over de bergrit van vandaag", start Armstrong zijn betoog.

  "Froome, Porte en Team Sky zijn heel sterk. Te sterk om zuiver te zijn? Vraag het niet aan mij. Geen enkel idee. "

  "Wat ik wel weet is dat de eerste bergrit altijd heel onvoorspelbaar is. Net als de dag na een rustdag. Neem die twee samen en je hebt een effect maal 10."

  "De Tour van Nibali, die lijkt over. Maar de Tour zelf is nog niet voorbij. De inspanningen van Team Sky beginnen op te tellen en er valt nog heel wat te fietsen."

  "Ik beschuldig niemand, eigenlijk doe ik zelfs het tegenovergestelde. Ik heb er geen interesse in (of credibiliteit) om aan stemmingmakerij te doen."