• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vanaken: "Bestempel me niet als de kampioenenmaker"

  "Ik wil een betere voetballer worden en prijzen pakken", zegt Vanaken.

  Hans Vanaken en Michel Preud'homme blikken tevreden terug op de achtdaagse stage van Club Brugge. "Een vlottere integratie is ondenkbaar", zegt Vanaken op de clubwebsite. "De trainingsarbeid was uitstekend", vertelt Preud'homme, die zich wel zorgen maakt over de situatie van Bjorn Engels.

  Club Brugge vertoefde acht dagen in Westkapelle om zich klaar te stomen voor het nieuwe voetbalseizoen. Nieuwkomer Hans Vanaken houdt er een meer dan goed gevoel aan over.

  "De opvang en begroeting waren hartelijk en vooral losjes", zegt de middenvelder die overkwam van Lokeren. "Een vlottere integratie is ondenkbaar. Ik voel me hier thuis. Met Timmy Simons, die aan zijn achtste seizoen bij Club begonnen is, beschik ik over de geknipte gids. Ook mijn kamergenoot Laurens De Bock is een uitstekende informant."

  Vanaken profileert zich voorlopig nog niet in Brugge. "Dat ligt niet in mijn karakter. Ik ben van nature "een stille", maar dat wil niet zeggen dat ik een verlegen iemand ben. Ik doe mijn mond wel open als het moet, maar mijn mening ventileren gebeurt altijd op een rustige manier."

  Als het over zijn ambities bij zijn nieuwe club gaat, is Vanaken iets minder terughoudend. "Met zoveel kwaliteit in de ploeg een nog betere voetballer worden en vooral prijzen pakken."

  "Maar bestempel me vooral niet als de kampioenenmaker die Club in huis heeft gehaald. Ik zal er natuurlijk alles aan doen om mijn steentje bij te dragen en om de hoofdprijs, waar al elf jaar op gewacht wordt, in de wacht te slepen. Maar dat doel realiseren kan ik niet alleen. De ambitie om op de twee andere fronten ook weer mee te doen is na vorig seizoen overigens niet afgezwakt, fluisteren mijn ploegmaats."

  Preud'homme: "Vervanger voor Engels nog niet aan de orde"

  Ook Michel Preud'homme keert met een voldaan gevoel terug van de voorbereidingsstage. "De trainingsarbeid was uitstekend", vertelt de Club-trainer.

  "We konden de afgelopen dagen bovendien Duarte recupereren. Refaelov moest het anderzijds enkele dagen wat kalmer aan doen door zijn knie. De Supercup komt misschien nog iets te vroeg voor hem."

  De situatie van Bjorn Engels baart de Club-trainer meer zorgen. "We volgen zijn situatie op de voet. Verscheidene specialisten onderzoeken momenteel hoe het terugkerend probleem opgelost kan worden. Zolang hierover geen duidelijkheid bestaat, wordt er niets ondernomen."

  "Het aantrekken van een extra verdediger is voorlopig niet aan de orde, maar we houden enkele profielen achter de hand om desnoods in actie te treden. In de eerste plaats gaat onze aandacht naar de mentale ondersteuning van Bjorn. Het is logisch dat deze situatie zwaar op hem weegt. Die jongen hunkert immers al lang naar een definitieve comeback."

  "Verder valt er eerstdaags een beslissing over testdoelman Kenan Piric, die zeker potentieel heeft en een goede indruk maakte. Mathew Ryan traint dinsdag individueel en sluit woensdag aan bij de groep. De kans is zeer reëel dat hij donderdag onder de lat staat in de Supercup, die overigens geen doel op zich is."