• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Stybar en Etixx-Quick Step doen zaken op de rustdag

  Stybar won in deze Tour de zesde rit naar Le Havre.

  Etixx-Quick Step heeft van de rustdag gebruikgemaakt om het contract van Zdenek Stybar te verlengen. Stybar tekende een nieuw contract voor twee extra seizoenen tot 2017. "Zdenek is een vechter en iemand die weet wat hij wil. We geloven dat het beste nog moet komen", zegt Patrick Lefevere.

  Traditioneel wordt de rustdag in de Tour door de renners niet alleen gebruikt om de benen te laten rusten. Ploegen en renners scheppen ook meer duidelijkheid over hun toekomst.

  De toekomst van Stybar ligt nog minstens twee seizoenen bij Etixx-Quick Step. "Ik ben heel blij dat ik twee jaar langer bij dit team kan blijven", zei Stybar vandaag. "In deze ploeg kon ik successen boeken als veldrijder en mij omvormen tot wegrenner. En ik heb mogen deelnemen aan de grootste wielerwedstrijden ter wereld."

  "Een andere reden is de goeie sfeer in het team. We zijn allemaal goeie vrienden en dat is ook belangrijk voor mij."

  Ook Patrick Lefevere is blij dat hij nog wat langer kan rekenen op de diensten van de ex-veldrijder. "We geloven in Zdenek en hebben in hem geïnvesteerd toen hij zich omvormde van veldrijder tot wegrenner."

  "Zdenek is een vechter en iemand die weet wat hij wil. We geloven dat het beste nog moet komen."