• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Quintana: "Ik wil zo snel mogelijk mijn achterstand ophalen"

  Nairo Quintana voorspelt vuurwerk in de bergritten.

  Movistar greep net naast de zege in de ploegentijdrit, maar parkeerde Alejandro Valverde en Nairo Quintana wel in de top tien. "Ik ben al blij dat ik niet gevallen ben", zegt de Colombiaan. Valverde moet hem steunen. "We willen de Tour winnen met Nairo."

  Nairo Quintana is vol vertrouwen dat hij de Tour kan winnen. "Die eerste week was niets voor mij", zegt de Colombiaan van Movistar. "Ik vreesde de kasseien en de wind en ik zou met beide handen getekend hebben voor het tijdsverlies dat ik nu heb geleden."

  Quintana moet in de bergen 2 minuten goedmaken op Chris Droome. "Natuurlijk is dat niet prettig, maar ik ben al heel blij dat ik niet gevallen ben."

  "Zelf wil ik zo snel mogelijk mijn achterstand ophalen", luidt de Colombiaan de aanvalstrom. "Misschien wordt de etappe van morgen al een sleuteletappe, het is een zware slotklim."

  "De bergritten in de Pyreneeën bieden alvast mogelijkheden om alles recht te zetten. Met Alejandro en de anderen aan mijn zijde voel ik me voldoende gewapend om aan te vallen."

  Valverde: "Met Nairo de Tour winnen in Parijs"

  Alejandro Valverde steunde Quintana op de persconferentie en moet dat ook doen in de komende ritten. "Nairo en ik zijn allebei klaar voor de komende zware bergritten. Het is ons doel om in Parijs de Tour te winnen met Nairo."

  "Het wordt een heel zware Tour. De voorbije negen dagen waren lastig en zullen doorwegen in de laatste week. Vanaf morgen wordt elke rit cruciaal", zegt de Spaanse veteraan op de eerste rustdag.

  "Zo brengt de rit van morgen een beklimming van bijna een uur, dat is voor iedereen al heel lang geleden. Als je dat combineert met de hitte die we verwachten, deze rustdag en de eerste week... er kan vanalles gebeuren."