• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Porte: "Dit is mijn laatste Tour voor Team Sky"

  Porte kon dit jaar al winnen in Parijs-Nice en de Ronde van Catalonië.

  Richie Porte is aan zijn laatste Tour bezig voor Team Sky. De 30-jarige Australiër zal zijn contract bij de Britse topformatie niet verlengen. "Ik wil volgend jaar naar de Tour als kopman", aldus Porte.

  "Het is mijn laatste Tour in dienst van Sky en ik wil graag in schoonheid afscheid nemen met een zege voor Chris Froome." Dat zei Richie Porte na de ploegentijdrit van gisteren.

  "Ik heb Parijs-Nice, de Ronde van Catalonië en de Ronde van Trentino winnend afgesloten dit voorjaar. In de Giro heb ik wel mijn eigen kans mogen gaan van Team Sky. Dat is jammer genoeg niet helemaal gegaan, zoals voorzien (Porte moest opgeven, nvdr). Maar ik voel me klaar voor het kopmanschap."

  "Ik ben ook op een leeftijd gekomen dat het moet gebeuren. Ik zit in de beste jaren van mijn carrière, dus ik heb besloten om Sky te verlaten." Het bericht dat Porte Sky wil verlaten, gaat al even de ronde. "Ik denk dat het het slechtst bewaarde geheim ter wereld is ondertussen", kan Porte ermee lachen.

  De 30-jarige Australiër zit in het laatste jaar van zijn contract bij Team Sky en kan rekenen op de interesse van verschillende topteams. Zo zouden BMC en Etixx-Quick Step hevig aan zijn mouw trekken. Ook Orica-GreenEdge zou op zoek zijn naar een kopman voor de grote rondes.

  Voor deze Tour zou er zich wel geen probleem stellen. Porte wil zich volledig in dienst blijven stellen van kopman Froome. Een situatie zoals in 2012 toen de tweedracht tussen toenmalig kopman Bradley Wiggins en zijn secondant Chris Froome heel duidelijk was, zou er niet komen.