• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Nibali: "Hopelijk zien we morgen de echte Nibali"

  Vincenzo Nibali heeft geen goeie week achter de rug.

  Na de ploegentijdrit van zondag staat Vincenzo Nibali er het slechtste voor van de topfavorieten, 13e op 2'22" van gele trui Chris Froome. De titelverdediger geeft toe dat hij nog niet hetzelfde gevoel heeft als vorig jaar. "Maar er kunnen nog verrassingen komen."

  Nibali heeft geen goed weekend achter de rug. Zaterdag gaf hij 10 seconden prijs op de Mûr-de-Bretagne en in de ploegentijdrit was Astana 35 seconden trager dan BMC. "Maar ik kijk vanaf nu enkel nog vooruit", zegt de Italiaanse kampioen. 

  "Ik hoop dat we vanaf morgen de echte Nibali zullen zien. Door de val van donderdag in Le Havre heb pijn in mijn rug. Ik heb tot nu toe nog niet het gevoel van vorig jaar, ik hoop dat dat snel verandert."

  "Ik ben nog niet verslagen", weigert Nibali de handdoek in de ring te gooien. "Ik moet gewoon rustig blijven en het goede moment uitkiezen. Er kunnen nog veel verrassingen komen in deze Tour."

  "De eerste week was lastig met veel stress en zenuwachtigheid, de regen en de vele valpartijen. Ik heb ups en downs gehad en op de Mûr-de-Bretagne had ik een slechte dag."

  Nibali had gehoopt tijd te winnen op zijn concurrenten in die eerste week. "We hebben nog niets gezien wat de bergen betreft. Dinsdag zullen we veel wijzer zijn op La Pierre-Saint-Martin. Zo heeft Quintana nog niet getoond tot wat hij in staat is."