• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Louis Van Gaal plukt Schneiderlin weg bij Ronald Koeman

  Schneiderlin zal volgend seizoen de kleedkamer delen met Wayne Rooney.

  De Fransman Morgen Schneiderlin heeft zijn droomtransfer beet. Het Manchester United van Louis Van Gaal plukte de 25-jarige middenvelder weg bij het Southampton van Ronald Koeman.

  Het is een drukke middag op Old Trafford. Manchester United stelde met de Italiaanse rechtsback Matteo Darmian en de Duitse middenvelder Bastian Schweinsteiger twee nieuwe spelers voor.

  Maar daar kwam ook de Franse international Morgan Schneiderlin nog bij. Schneiderlin tekende voor vier seizoenen (met één jaar optie) op Old Trafford en levert Southampton zo'n 35 miljoen euro op. De Fransman wordt bij Manchester United een ploegmaat van Rode Duivels Marouane Fellaini en Adnan Januzaj.

  Louis Van Gaal was heel blij met de komst van de Schneiderlin. "Hij is een heel talentvolle speler met enorme kwaliteiten en veel energie in zijn spel." Ook voor Schneiderlin zelf was het een makkelijke beslissing. "Vanaf dat ik hoorde dat Manchester United geïnteresseerd was in mij, was het een heel makkelijke beslissing om te maken. Ik heb zeven schitterende jaren bij Southampton beleefd en die club zit voor altijd in mijn hart. Dat ik deel kan uitmaken van zo'n club als United was echter te mooi om te laten schieten", aldus de middenvelder.

  De middenvelder speelde een sleutelrol in het Southampton van Ronald Koeman. De middenvelder zette de lijnen uit en speelde al sinds 2008 in het St. Mary's Stadium. Op dat moment was Southampton nog actief in de League One, de Engelse derde klasse.

  Schneiderlin was onder bondscoach Didier Deschamps ook international geworden bij Frankrijk. Hij speelde tot dusver 9 interlands en was aanwezig op het WK in Brazilië vorige zomer.

  Tweets:

  Ook Schweinsteiger en Darmian werden voorgesteld: