• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Froome ontspannen in geel: "Droomscenario"

  Al een hele week gespannen op de fiets, nu ontspannen ernaast.

  Terwijl de andere blaadjes van het klavertje vier het in de eerste week hard te verduren kregen, doorzwom Chris Froome alle watertjes probleemloos. "Ik had in geen betere positie kunnen staan, maar dinsdag wordt wel meteen een sleutelrit", zegt de leider in de Tour.

  "In de eerste week zat ik veel met de Tour van vorig jaar in mijn hoofd (toen gaf hij na meerdere valpartijen op)", zegt een ontspannen Froome op de traditionele persconferentie.

  "Ik wou vooral geen tijd verliezen op mijn rivalen, maar het is een droomscenario dat ik zelfs al tijd heb gewonnen."

  "Ik moet vooral mijn team bedanken, want ze hebben mij voorbeeldig door die eerste ritten, met wind, regen en kasseien, geloodst."

  Froome beseft wel dat in de bergen nog veel kan veranderen. "De rit van dinsdag is niet de zwaarste in deze Tour, maar wel een cruciale. Het zal een referentierit worden voor wat volgt."

  "Ik verwacht vooral veel vuurwerk in de bergen van Quintana. Contador wacht voornamelijk op zwakke momenten bij zijn tegenstanders. Dat Van Garderen het zo goed doet, verbaast me niet. In de Dauphiné had ik ook mijn handen vol met hem."

  "Ben veel frisser dan toen ik de Tour won in 2013"

  Chris Froome weet wat je moet doen om de Tour te winnen. Hoe vergelijkt hij zijn huidige situatie met die van twee jaar geleden? "In 2013 had ik zowat alle koersen gewonnen in de aanloop, maar halverwege de Tour begon mijn batterij leeg te lopen."

  "Dit jaar kom ik veel frisser aan de start van de Tour. Ik denk dat ik ook sterker voor de dag kom en mentaal beter voorbereid."