• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Frédéric Bulot verlaat Standard definitief voor Stade Reims

  Bulot kon vijf keer het net vinden voor Standard.

  De Franse Gabonnees Frédéric Bulot zal niet meer te zien zijn op Sclessin. Bulot gaat aan de slag bij Stade Reims in de Ligue 1. Hij tekende er voor twee seizoenen.

  De 24-jarige Bulot had nog een contract tot juni 2016 aan de boorden van de Maas, maar mocht beschikken. Het afgelopen seizoen werd hij al uitgeleend aan Charlton.

  De buitenspeler is een jeugdproduct van AS Monaco, maar kon nooit echt doorbreken in het Stade Louis II. Na een sterk seizoen bij een andere Franse eersteklasser, Caen, belandde Bulot in de zomer van 2012 in Luik.

  Zowel Ron Jans, Mircea Rednic als Guy Luzon (foto) lieten Bulot veel spelen, maar echt uitblinken lukte hem nooit. Vorige zomer werd dan besloten Bulot een jaartje te stallen bij een andere club van Roland Duchatelet, de Engelse tweedeklasser Charlton.

  Daar vond hij enige tijd later Guy Luzon terug. Bulot mocht vaak spelen bij Charlton, maar toch zat een terugkeer naar Sclessin er niet in.

  Bulot speelde in de diverse jeugdelftallen steeds voor Frankrijk, maar maakte vorig jaar bekend international te willen worden voor Gabon, zijn geboorteland. In maart 2014 volgde dan zijn debuut voor het Afrikaanse land.

  Tweets: