• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Europees BMX-kampioene Vanhoof: "In WK-finale kan alles"

  Vanhoof haalde afgelopen zondag goud op het EK.

  Na haar Europese titel in het BMX droomt Elke Vanhoof van de wereldtitel in Zolder deze maand. "Mijn doel is om de finale te halen en ik hoop natuurlijk op een medaille", zei Vanhoof aan Sporza.

  Op het EK in Erp in Nederland domineerde Vanhoof gisteren de finale van start tot finish. "Ik had alle reeksen en de halve finale gewonnen. Ik mocht als eerste mijn plaats in de finale kiezen", reconstrueert Vanhoof de weg naar haar medaille. "Ik koos voor de startplaats aan de binnenkant, kwam als eerste uit de eerste bocht en kon het afmaken."

  Die prestatie doet het beste vermoeden voor het WK , dat van 21 juli tot 25 juli in Zolder wordt gereden. Maar Vanhoof blijft voorzichtig.

  "Zolder is mijn thuisparcours, maar op het WK doen ook de Amerikanen, de Australiërs en de Colombianen mee. Het worden dus andere wedstrijden. Ik piek wel naar het WK en ik heb al goed kunnen trainen op het parcours, maar het is nog niet perfect. Deze week probeer ik dat nog bij te schaven."

  "Mijn doel is om de finale te halen. Dan is alles mogelijk. Ik hoop natuurlijk op een medaille."

  Toch is het WK niet het belangrijkste doel voor Vanhoof. Dat komt er pas aan over een jaar: de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. "Mijn gouden medaille op het EK was een goeie zaak daarvoor. Er waren veel punten te verdienen. De weg naar Rio is nog lang natuurlijk en ook het WK wordt belangrijk. Ook daar zijn veel punten te verdienen."