• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Elke Vanhoof is Europees kampioene BMX

  Vanhoof (hier in actie in Bakoe) zet nu alles op het WK in Zolder.

  Elke Vanhoof heeft in Nederland de gouden medaille veroverd op het Europees Kampioenschap BMX. Bij de junioren pakte Mathijs Verhoeven de titel.

  Vanhoof greep in Bakoe op de Europese Spelen nog naast eremetaal door een val in de finale, maar op het Europees Kampioenschap in Erp (Nederland) was onze landgenote wel bij de pinken. Ze greep meteen de koppositie en gaf die niet meer weg. De Deense Simone Christensen werd tweede, de Nederlandse Laura Smulders pakte brons.

  Vanhoof, die vorige week al voor de veertiende keer Belgisch kampioene werd, kan zich nu volledig richten op het WK BMX, dat van 21 tot 25 juli plaatsvindt in Zolder. Ze ging het parcours voor Sporza al eens verkennen met motorcrosslegende Stefan Everts (zie "Lees ook").

  Ook bij de junioren was er op het EK in Erp overigens Belgisch succes met een gouden medaille voor Mathijs Verhoeven.

  Bekijk hieronder de beelden van de EK-finale bij de vrouwen:

  Elke Vanhoof deelt haar vreugde op Facebook: