• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  El Shaarawy ruilt "met pijn in het hart" Milan voor Monaco

  Blessures achtervolgden El Shaarawy de laatste twee seizoenen.

  Stephan El Shaarawy heeft met succes zijn medische testen bij AS Monaco afgerond. De Italiaanse aanvaller wordt door Monaco gehuurd van Milan. Monaco heeft ook een aankoopoptie bedongen. "Ik hoop dat deze transfer een keerpunt is. Ik heb veel te danken aan Milan."

  El Shaarawy is een jeugdproduct van Genoa. In 2011 maakte hij de overstap naar Milan. In vier seizoenen voor de Milanezen scoorde hij 27 goals en gaf hij 14 assists in 102 wedstrijden.

  El Shaarawy gold enkele seizoenen geleden als een van de grootste talenten van Europa, maar mede door blessures kon hij de laatste twee seizoenen de verwachtingen niet inlossen. Afgelopen seizoen kwam hij bij Milan niet verder dan drie goals in 18 wedstrijden. Ook onder de nieuwe coach, Sinisa Mihajlovic, was zijn toekomst onzeker. Monaco bood hem een uitweg.

  "Ik ben heel teleurgesteld Milan te verlaten, maar ik voel dat het moment gekomen is voor een nieuwe uitdaging. Ik hoop dat deze transfer een keerpunt is. Ik bedank Monaco voor het vertrouwen", zei El Shaarawy.

  Volgens de Italiaanse media betaalt Monaco drie miljoen euro aan Milan om El Shaarawy een jaar te huren. Daar kunnen 13 tot 15 miljoen euro bijkomen als Monaco volgend jaar de aankoopoptie licht. "Als ik eerlijk ben moet ik toegeven dat mijn transfer nog niet helemaal doordringt. Alles is heel snel gegaan. Forza Milan, maar ook Allez Monaco."