• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Definitief: Raheem Sterling trekt naar Manchester City

  Raheem Sterling was het afgelopen seizoen een sterkhouder bij Liverpool.

  De kogel is door de kerk. Raheem Sterling verlaat Liverpool en trekt naar Manchester City. De 20-jarige buitenspeler zou Liverpool zo'n 68 miljoen euro opbrengen.

  De transfersoap rond Raheem Sterling was al even aan de gang. De Engelse international wilde zijn contract bij Liverpool (dat nog liep tot medio 2017) niet meer verlengen en dus wilde Liverpool hem nu verkopen.

  Het Manchester City van Vincent Kompany en Jason Denayer was al langer de voornaamste kandidaat om Sterling over te nemen en nu zijn beide clubs er ook uitgeraakt.

  Manchester City zou 68 miljoen euro betalen aan Liverpool en daarmee wordt Sterling de duurste Engelse voetballer aller tijden. Hij verbreekt het 13 jaar oude record van verdediger Rio Ferdinand (foto), die in 2002 voor 46 miljoen euro van Leeds United naar Manchester United trok.

  Voor Manchester City was de komst van de in Jamaica geboren Sterling ook belangrijk om voldoende home grown-spelers in de selectie te hebben. Door het vertrek van Dedryck Boyata, Frank Lampard, James Milner, Scott Sinclair en Micah Richards was dat een probleem geworden.

  Sterling staat bekend als een van de talentrijkste spelers in Engeland. In iets meer dan drie seizoenen bij Liverpool speelde hij 130 wedstrijden en wist hij 25 keer te scoren.

  Eind vorig jaar ontving de jonge buitenspeler nog de Golden Boy Award. Dat is de prestigieuze prijs voor het grootste talent op de Europese voetbalvelden, jaarlijks uitgereikt door de Italiaanse sportkrant Tuttosport.