• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Debusschere en Lotto-Soudal beloven elkaar trouw tot 2018

  Debusschere rijdt minstens drie jaar langer in de kleuren van Lotto-Soudal.

  Jens Debusschere heeft zijn contract bij Lotto-Soudal met drie jaar verlengd. Het nieuwe contract koppelt de 25-jarige renner tot 2018 aan de Belgische wielerformatie. Hij legt aanbiedingen van andere ploegen naast zich neer. "Ik ken iedereen, de manier van werken is duidelijk en de sfeer is optimaal bij Lotto-Soudal", verklaart Debusschere zijn keuze.

  Debusschere rijdt sinds 2011 voor de ploeg van Marc Sergeant. De manager van Lotto-Soudal is blij dat de Belgisch kampioen van 2014 (foto) nog wat langer blijft.

  "Jens rijdt al sinds zijn 21e in onze ploeg. Hij is een renner die bij onze ploeg past. Ik wil hem verder vooruitgang zien boeken en zichzelf zien uitdagen. Hij komt in de mooiste jaren van zijn carrière. De combinatie van het klassieke werk met de sprints zullen we niet snel doorbreken, denk ik. Maar zijn snelle benen moet hij nog meer uitspelen."

  De afgelopen maanden genoot Debusschere interesse van andere ploegen, maar daar gaat hij niet op in. "Ik ken iedereen, de manier van werken is duidelijk, mijn band met Marc Sergeant is sterk en de sfeer is optimaal. In een andere ploeg is het toch weer voor een stuk vanaf nul beginnen."

  "Ik kom nu in de belangrijkste jaren van mijn carrière en ik hoop tijdens de komende drie jaar mijn palmares te kunnen aandikken. Een klassieker winnen staat hoog op mijn verlanglijst, maar eenvoudig wordt dat natuurlijk niet. Daarnaast wil ik mijn snelheid blijven uitspelen."