• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Contador: "Dit is een zware klap voor de ploeg"

  Alberto Contador moet nu voort zonder Ivan Basso.

  Op de persconferentie van Tinkoff-Saxo ging het niet over de komende bergritten na het nieuws over Ivan Basso. "We zijn gekomen om de Tour te winnen, maar zo'n nieuws plaatst alles in een ander daglicht", zegt Steven de Jongh. Alberto Contador was geëmotioneerd.

  Het slechte nieuws over Ivan Basso is natuurlijk hard aangekomen in zijn ploeg. Ploegleider Steven de Jongh heeft nu één doel voor ogen. "Het is nu zaak om de ploeg bij elkaar te rapen en het moreel weer omhoog te krijgen."

  "We zijn gekomen om de Tour te winnen, maar zo'n nieuws plaatst alles in een ander daglicht. Het leek me daarom niet relevant om vandaag over het koersverloop te praten."

  Basso speelde een belangrijke rol in de ploeg. "Het is een zwaar verlies, hij was een belangrijke schakel. Ivan lag samen met Contador op de kamer. Hij heeft een schat aan ervaring en kan Alberto rustig houden."

  "Ook buiten de koers is het een verlies. Niemand in de ploeg heeft het vandaag droog gehouden. Maar Alberto is een sterke persoon, dat hebben we in het verleden al gezien. Hij heeft veel motivatie om Ivan het geel te schenken in Parijs."

  Contador: "Ivans gezondheid is de prioriteit"

  Alberto Contador hield het op de persconferentie bij een korte mededeling. "Dit is een zware klap voor de hele ploeg", zei de Spanjaard met trillende stem. "Zoiets hadden we niet verwacht."

  "De gezondheid van Ivan is de absolute prioriteit. De hele ploeg zal zijn uiterste best doen om het geel te veroveren in Parijs zodat we er samen van kunnen genieten."

  Contador en Basso gingen dit jaar al enkele keren samen op hoogtestage en Basso hielp de Spanjaard ook aan de eindzege in de Giro. "De afgelopen 180 dagen was ik wellicht 120 dagen samen met Ivan."

  "Ik heb ervaren wat een grote kampioen hij is. Ik ben ervan overtuigd dat hij dit zal overwinnen en dat we elkaar over twee weken in Parijs zien." Contador volgt op een minuut van gele trui Chris Froome. Die moet hij zien goed te maken in de bergritten.