• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Begovic wordt de nieuwe concurrent van Courtois

  Begovic speelde al 40 keer voor Bosnië.

  Chelsea heeft vandaag de komst van een nieuwe doelman bevestigd. De 28-jarige Bosniër Asmir Begovic komt over van Stoke City en tekende voor vier seizoenen bij de Londenaars.

  Begovic zal bij Chelsea de rol van de naar Arsenal vertrokken Petr Cech moeten overnemen. Cech was het afgelopen seizoen stand-in voor Thibaut Courtois op Stamford Bridge.

  De Bosniër erft ook het rugnummer van Petr Cech, namelijk nummer 1. Thibaut Courtois zal zijn nummer 13 behouden. Begovic was zeer enthousiast over zijn transfer. "Ik ben heel blij dat ik naar Chelsea kan. Ik sprak al uitgebreid met de manager en voel dat ik mezelf hier kan ontwikkelen en een belangrijk deel van de ploeg kan worden."

  De voorbije 5,5 seizoenen was Begovic zeker van zijn plaats onder de lat bij Stoke City. De Bosniër speelde 172 wedstrijden voor Stoke en scoorde daarin zelfs één keer. Begovic is een jeugdproduct van een andere Engelse club, Portsmouth. In 2005 werd hij door Portsmouth voor een half seizoen uitgeleend aan La Louvière in de Jupiler Pro League, maar daar stond Begovic onder coach Albert Cartier slechts twee keer in de basis.

  De voormalig doelman van La Louvière heeft de dubbele nationaliteit Canadees-Bosnisch, maar koos in 2009 voor Bosnië. Op het afgelopen WK in Brazilië was Begovic de vaste nummer één van bondscoach Susic en ook in de kwalificatiecampagne voor het EK in Frankrijk is Begovic een vaste waarde bij Bosnië. In oktober stond hij nog onder de lat toen onze Rode Duivels op bezoek kwamen in Zenica.

  Bekijk hier zijn fantastische goal tegen Southampton:

  Tweets: