• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanmarcke: "Heb ik wel iets te zoeken in de Tour?"

  Sep Vanmarcke beleefde nog niet al te veel plezier aan de Tour.

  Na de ploegentijdrit mogen de renners in de Tour een dagje op adem komen. Tijd voor Sep Vanmarcke om een balans op te maken van de eerste Tour-week. De renner van Lotto-Jumbo vraagt zich af of de Ronde van Frankrijk wel iets voor hem is.

  In de eerste week van de Tour mocht Sep Vanmarcke zijn eigen kans gaan. Vooral de etappe naar Cambrai, de kasseienrit, had onze landgenoot met stip aangeduid. Maar tot twee keer toe werd hij in die rit genekt door pech.

  "Het verhaal van mijn voorjaar", zegt Vanmarcke. "Ik was goed en kon dat weer niet tonen. Ik was enorm ontgoocheld na afloop. Ik had er misschien te veel van verwacht en dan kun je alleen maar triest zijn."

  "Ik heb daarna toch twee dagen rondgefietst met het idee: "Wat heb ik in godsnaam nog te zoeken in deze Tour?". Er zijn weinig kansen voor een renner zoals ik in de Tour en dat heb ik deze week nog maar eens beseft. Volgend jaar zal ik toch nog eens moeten bekijken of ik hier wel terugkom. Is de Tour wel iets voor een renner als ik?"

  "Intussen is het kopje opnieuw in orde. Straks komen de Pyreneeën eraan en zal ik proberen er het beste van te maken. Ik zal vooral proberen Robert Gesink, die op een goed klassement mikt, te helpen. Na de Pyreneeën zijn er nog een paar overgangsritten waarin ik misschien iets kan proberen, maar dat denkt 90 procent van het peloton ook."

  "De rustdag? Ik kijk ernaar uit. Mijn vriendin komt me bezoeken. Het zal leuk zijn haar even terug te zien. Voor de rest wordt het een beetje fietsen, massage en veel rusten."