• home
 • video
 • pas verschenen

  Van der Breggen steekt eindzege op zak in Giro Rosa

  Anna van der Breggen is de eindwinnares in de Giro Rosa.

  Anna van der Breggen heeft de Giro Rosa, de Ronde van Italië voor vrouwen, op haar naam geschreven. In de slotetappe kwam de eindoverwinning van de Nederlandse niet meer in gevaar. Van der Breggen finishte als tweede na Mara Abbott en volgt op de erelijst haar landgenote Marianne Vos op.

  Anna van der Breggen had zaterdag de macht gegrepen in de Giro Rosa door de tegenstand te overvleugelen in een 22 kilometer lange tijdrit. Daarmee stootte ze de Amerikaanse Megan Guarnier van haar troon.

  In de slotetappe, een bergrit naar San Domenico di Varzo, kwam de eindzege van Van der Breggen niet meer in het gedrang. De Amerikaanse Mara Abbott graaide de dagzege mee, Van der Breggen kwam als tweede over de streep.

  De Nederlandse volgt op de erelijst van de Giro Rosa haar landgenote Marianne Vos op. De olympische kampioene was er door blessureleed dit jaar niet bij in de Ronde van Italië.

  Van der Breggen is bezig aan een bijzonder sterk seizoen. Ze schreef onder meer de Omloop Het Nieuwsblad en de Waalse Pijl op haar naam en kroonde zich ook tot Nederlands kampioene tijdrijden. In de wegrit van de Europese Spelen in Bakoe kaapte ze de bronzen medaille weg.

  Uitslag rit 9:

  1. Mara Abbott (VS) 93 km in 2u34'16"
  2. Anna van der Breggen (Ned) op 55"
  3. Flavia Oliveira (Bra) 1'13"
  4. Megan Guarnier (VS) 1'46"
  17. Jessie Daams 6'40
  55. Anisha Vekemans 17'13"

  Eindstand:

  1. Anna van der Breggen (Ned) in 24u15'08"
  2. Mara Abbott (VS) op 1'30"
  3. Megan Guarnier (VS) 1'43"
  65. Jessie Daams 1u32'56"
  80. Anisha Vekemans 1u48'19"