• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Avermaet: "Winnen is winnen, ook met één seconde"

  BMC was een seconde sneller dan Sky.

  De vreugde in het kamp van BMC was groot na de nipte overwinning in de ploegentijdrit. Greg Van Avermaet had een belangrijk aandeel. "Ik denk dat we op de slotklim het verschil hebben gemaakt." Tejay van Garderen: "In een ideale wereld hadden we de rit én geel gepakt, maar ik ben ook tevreden met enkel de ritzege."

  Greg Van Avermaet had een belangrijk aandeel in de zege van BMC. Op de slotklim hing hij er als vijfde renner nog aan en hij mocht dus niet lossen. "Ik zat op de slechtste plaats, ik moest altijd inpikken als Dennis op kop zat. Dat zijn van die momenten dat je niet graag op de fiets zit."

  "Dit is toch een heel goed gevoel. We hadden er veel van verwacht, we beschouwden ons zelf als topfavoriet en dan is het perfect als je het ook kunt afmaken. Al is het maar met één seconde, winnen is winnen. Ik heb al genoeg verloren met een klein verschil."

  "Ik denk dat we het super gedaan hebben op de slotklim. We zijn goed bij elkaar gebleven en als je dan ziet dat er bij Sky toch twee even moeten lossen, dan maak je daar het verschil. Dennis was heel sterk, zeker op die laatste klim."

  "Ritzege is niet voor mezelf, wel voor de ploeg. Ik had liever ook alleen op het podium gestaan in deze Tour, maar met de ploeg is het even plezant. Renners, staf, mecaniciens, het is als een geheel dat je naar die ploegentijdrit toewerkt. We hadden ook een sterke ploeg met Dennis, Oss, Tejay en ik. We hebben een perfecte tijdrit gereden."

  "Geel is mooi, maar dat moet je dan verdedigen. Ritwinst en Tejay in een goeie positie, beter kan niet. Een groot feest? Het is rustdag morgen, dus we kunnen ons toch een beetje laten gaan. Daarna is het nog twee weken afzien en we hebben nog doelen. Maar zo de rustdag in gaan is plezant."

  En hoe lang blijft Van Avermaet nog in de Tour, nu hij binnenkort vader wordt. "Alles verloopt goed. Ik moest tot nu blijven van de ploeg, vanaf nu gaan we het dag per dag bekijken, maar ik zou graag de tweede rustdag halen."

  Van Garderen: "Dennis was onze motor"

  Tejay van Garderen droomde vooraf wellicht van de gele trui. "We kregen goeie tussentijden door, dus we wisten dat we het goed hadden gedaan", zegt de Amerikaan. "In een ideale wereld hadden we en de ritzege en de gele trui gepakt, maar ik ben ook tevreden met enkel de ritzege."

  "De hele tijdrit is in een waas voorbijgevlogen. We wisten dat we de bochten goed moesten nemen en bij elkaar moesten blijven. Op de klimmetjes namen de sterke jongens langere kopbeurten voor hun rekening. Rohan Dennis was vandaag fenomenaal, hij was onze motor."