• home
 • video
 • pas verschenen

  Ronaldinho zet odyssee voort bij Fluminense

  Ronaldinho wil met Fluminese eindelijk de Braziliaanse titel pakken.

  Ronaldinho keert na zijn Mexicaans avontuur bij Querétaro terug naar zijn thuisland. De 35-jarige Brazilaan heeft een contract van anderhalf jaar getekend bij Fluminense.

  Ronaldinho liet vorige maand zijn contract bij het Mexicaanse Querétaro ontbinden en wil nu in Rio de Janeiro zijn geluk beproeven bij Fluminense. De Braziliaan maakte de transfer zelf bekend op Twitter. "Het voelt alsof ik thuis ben! Bedankt voor jullie steun! Ik ben vereerd deel uit te maken van de Tricolor-groep!". 

  De tweevoudige Wereldvoetballer van het Jaar wist nog nooit een Braziliaanse titel te pakken en wil die leemte op zijn palmares nu wegwerken. "Dat was de voornaamste reden om terug te keren naar Brazilië. Ik ben heel gemotiveerd. Ik kijk er erg naar uit om in het Maracana-stadion te spelen."

  Ronaldinho zet zijn wereldreis zo dus voort in eigen land. De aanvaller kwam in Brazilië eerder uit voor Gremio, Flamengo, en Atlético Mineiro. Hij verdedigde ook de kleuren van Paris Saint-Germain, FC Barcelona en Milan.