• home
 • video
 • pas verschenen

  Lombaerts en Witsel helpen Zenit aan de Supercup

  De Zenit-spelers maken een selfie na de match.

  Zenit heeft voor de derde keer in zijn geschiedenis de Russische Supercup gewonnen. De club van Nicolas Lombaerts en Axel Witsel klopte Lokomotiv Moskou na penalty's. "Het was geen perfecte wedstrijd, maar we zullen nog sterker worden", zegt Zenit-coach André Villas-Boas.

  Zenit mocht als kampioen de Supercup in zijn eigen stadion spelen. Toch liep het niet van een leien dakje voor de thuisploeg. Lokomotiv Moskou kwam iets voor het halfuur op voorsprong toen Niasse raak schoot van buiten de grote rechthoek.

  Pas na de rust kreeg Zenit, met Lombaerts en Witsel in de basis, meer grip op de partij. Toch duurde het nog lang voor de thuisploeg zijn overwicht kon uitdrukken in een doelpunt. Smolnikov kopte in de 83e minuut de gelijkmaker op het bord, goed voor verlengingen.

  In het halfuurtje extra werd niet meer gescoord en dus moesten de strafschoppen voor de beslissing zorgen. Witsel toonde zich secuur vanaf elf meter, Lokomotiv-spelers Grigorjev en Corluka misten allebei. De Italiaan Criscito knalde de beslissende penalty binnen.

  Zenit-coach André Villas-Boas was een tevreden man. "Het was geen perfecte wedstrijd, want mijn spelers zijn nog maar 70 à 75 procent fit", zegt de Portugees. "Maar we waren wel beter dan Lokomotiv, dat veel fouten nodig had en vuil speelde. Wij zullen nog sterker worden."