• home
 • video
 • pas verschenen

  Hermans: "Jammer dat ik Tour niet rijd, maar niemand verwachtte deze vorm"

  Hermans toonde zijn klimmersbenen in Oostenrijk.

  In de schaduw van de Ronde van Frankrijk is Ben Hermans zondag tweede geworden in het eindklassement van de Ronde van Oostenrijk. "Het voordeel is dat ik in de Ronde van Oostenrijk mijn eigen kans kon gaan."

  De tweede plaats in Oostenrijk was de tweede podiumplaats voor Hermans in een meerdaagse rittenwedstrijd, na zijn derde plek in de Ronde van Wallonië in 2011. "Ik ben heel tevreden met dit resultaat", zei Hermans aan Sporza.

  "De Ronde van Oostenrijk is een heel complete ronde, met veel klimwerk. Samen met mijn team heb ik vandaag nog geprobeerd de leider, David De La Parte, onder druk te zetten, maar dat is niet gelukt. Bergop was hij de beste. Ik probeerde weg te rijden in de afdaling, maar zonder resultaat. Ik werd onmiddellijk gecounterd."

  "Als renner wil je natuurlijk altijd meer. Als je vierde bent, wil je nog op het podium, als je tweede bent wil je winnen. Maar ik moet tevreden zijn."

  Hermans toonde in Oostenrijk in topvorm te zijn. Het moet steken dat hij dat niet in de Tour mag tonen. "Het is inderdaad jammer dat ik niet in de Tour zit, maar dat ik zo'n goede vorm zou hebben, kon niemand op voorhand weten."

  "Ergens had ik het wel verwacht, want ik was al goed in de Ronde van Zwitserland en nu kon het alleen maar beter gaan. Daar staat tegenover dat ik in Oostenrijk mijn eigen kans kon gaan."

  "In de Tour zou ik voor Tejay van Garderen moeten werken. Dan kom je minder in beeld en zeggen mensen dat je niet goed was."

  "Denk dat Van Avermaet nog een individuele rit wil winnen"

  Hermans beseft ook dat er weinig reden is om de Tour-selectie van BMC in vraag te stellen. De ploeg bezet plaatsen twee en drie in het klassement en won gisteren de ploegentijdrit. "De ritten in Oostenrijk begonnen vroeg, dus konden we de Tour nog volgen."

  "BMC rijdt altijd goed vooraan in het peloton en won de ploegentijdrit. Dat ze wonnen met een heel klein verschil maakt niet uit. Het is altijd fijn om een ploegentijdrit te winnen. Dat is goed voor de sfeer."

  "Toch denk ik dat Greg Van Avermaet graag nog een individuele rit zou winnen. Ik ken het parcours niet zo goed, maar hij heeft in principe altijd een kans."