• home
 • video
 • pas verschenen

  Coucke stapt met Etixx nu ook in het vrouwenwielrennen

  Etixx doet vanaf volgend seizoen ook zijn intrede in het vrouwenpeloton. Het sportvoedingsmerk van Marck Coucke wordt cosponsor bij Topsport Vlaanderen. Dat heeft Topsport-manager Christel Herremans zondagavond bekendgemaakt in Vive le Vélo.

  Marc Coucke verklapte vorig jaar in Vive le Vélo dat hij eraan dacht om in het vrouwenwielrennen te stappen. Een jaar later voegt hij met Etixx de daad bij het woord. Naast de mannenploeg Etixx-Quick Step gaat Etixx nu ook het vrouwenteam van Topsport-Vlaanderen ondersteunen.

  "Wij zijn heel blij met de nieuwe sponsor", vertelt manager Christel Herremans in Vive le Vélo. "Er kwamen vijf ploegen in aanmerking maar Etixx heeft voor ons gekozen. Het is echt tof dat zij ook in het vrouwenwielrennen stappen, voor onze meisjes is dat een echte eer."

  "Er komt ook nog een derde sponsor bij, maar ik moet nog even wachten om die naam te verklappen. Wij zijn wel een Vlaamse ploeg en dat moeten wij ook blijven. Onze opleidingsploeg heeft het al heel goed gedaan. Onder meer Jolien D'hoore is daar uitgekomen. We hopen dat er in de toekomst nog rensters van topniveau zullen opstaan."