Ga naar de inhoud

Belg Xavier Siméon wint zijn eerste GP in de Moto 2

 zo 12 juli 2015 13:30
Xavier Siméon wint in Duitsland.
De 25-jarige Xavier Siméon heeft een stukje motorgeschiedenis geschreven. In de Moto2-klasse, de divisie voor snelle motoren net onder de koningsklasse MotoGP, won hij de Grote Prijs van Duitsland. Het is voor het eerst sinds het begin van de jaren 80 dat een Belg daarin slaagde. Toen had Didier de Radiguès daarvoor gezorgd.

Xavier Siméon (Kalex) doet het dit seizoen uitstekend in de Moto2-klasse. Hij werd al tweede in de eerste WK-manche en mocht ook al eens vanaf poleposition vertrekken. 

Maar op een zege moest hij tot vandaag wachten. Hij vocht in de slotrondes een spannende strijd uit met WK-leider Johann Zarco en kwam een zucht voor hem over de finish. Siméon klimt zo naar de zesde plaats in de WK-tussenstand.

"Ik stond met veel vertrouwen op de eerste rij aan de start. Ik begon ook goed en toen ik als derde reed achter Morbidelli en Zarco bleef ik erin geloven", zegt Siméon.

"Ik kon ze nog voorbij en bleef Zarco voor. In de laatste bocht deed ik de deur dicht om de zege niet meer weg te geven. Ik ben heel blij, ook voor iedereen die me steunt."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.