• home
 • video
 • pas verschenen

  Wijnaldum gaat bij Newcastle voetballen

  De aanvallende middenvelder tekende een contract voor vijf seizoenen.

  Georginio Wijnaldum verlaat PSV om in de Premier League aan de slag te gaan bij Newcastle United. De Nederlander is de op twee na duurste transfer van de Engelse club. Hij tekende een contract voor vijf seizoenen.

  Wijnaldum is na vier jaar PSV klaar voor een nieuw avontuur. De aanvoerder ruilt de club in Eindhoven voor Newcastle United. De 24-jarige aanvallende middenvelder zette zijn handtekening onder een contract voor vijf seizoenen.

  De Premier League-club zou tussen 16 en 20 miljoen euro neergeteld hebben voor Wijnaldum. Het gaat om de op twee na duurste inkomende transfer in de clubgeschiedenis. Enkel voor de spitsen Alan Shearer en Michael Owen legde de club destijds meer geld op tafel.

  Wijnaldum wordt bij Newcastle na Tim Krul, Daryl Janmaat, Vurnon Anita en Siem de Jong al de vijfde Nederlander.