• home
 • video
 • pas verschenen

  Vincenzo Nibali: "Ik had een offday"

  Vincenzo Nibali kijkt beteuterd na de rit.

  Vincenzo Nibali was de verliezer van de dag bij de favorieten. De Italiaan van Astana kwam zichzelf tegen op de Mûr-de-Bretagne en verloor enkele seconden. "Dat kan gebeuren." Chris Froome was verrast. "Ik ben verbaasd dat Nibali moest lossen", zegt de gele trui.

  Vincenzo Nibali was de enige van de favorieten die tijd verloor op de Mûr-de-Bretagne. De titelverdediger gaf 10 seconden toe op Froome, Contador en Quintana. "Het was geen aankomst voor mij. Ik heb 10 seconden verloren, maar dat kan gebeuren."

  "In het begin van de etappe voelde ik mij nog goed, maar op de slotklim kon ik de versnellingen niet beantwoorden. Ik had geen goed gevoel in de finale", zegt Nibali. "Het was een off-day."

  Giuseppe Martinelli, team manager van Astana, leek bezorgd. "Ik weet niet wat er is gebeurd. We moeten hopen dat hij een slechte dag had, want anders wordt het een moeilijke Tour."

  "In de ploegentijdrit van morgen zullen we perfect moeten zijn, we kunnen ons geen enkele fout meer veroorloven. Als we morgen de ploeg zijn die we denken dat we zijn, dan zullen we het goed doen."

  Froome: "Ik ben verbaasd dat Nibali moest lossen"

  Chris Froome eindigde in het grote pak op tien seconden van winnaar Alexis Vuillermoz. Toen hij voor de Sporza-microfoon verscheen, wist hij nog niet dat Vincenzo Nibali op zijn beurt tien seconden op hem had verloren.

  "Ik ging ervan uit dat alle klassementsrenners in hetzelfde groepje zaten. Het verbaast me dat hij moest lossen, dat had ik hier niet verwacht. Hij moet een lastige dag gehad hebben."

  In de ploegentijdrit kan Froome met Sky een nieuwe tik uitdelen. "Het is een lastig parcours, met een paar hellingen. Ik denk dat er 20 à 30 seconden verschil kan zijn tussen de teams. BMC is misschien favoriet, maar wij hebben ook een goeie ploeg. Ik geef mijn gele trui niet zomaar af."

  "Ik zou trouwens Van Garderen bij de topfavorieten zetten. Hij maakt een goeie indruk. In de Dauphiné was er niet veel verschil tussen ons, dus ik houd zeker ook rekening met hem."