• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Avermaet: "Ik was net niet goed genoeg vandaag"

  Greg Van Avermaet moest weer vrede nemen met een ereplaats.

  Greg Van Avermaet had de rit met de aankomst op Mûr-de-Bretagne met rood aangestipt. "Ik was niet sterk genoeg om het verschil te maken", is hij eerlijk na zijn teleurstellende zesde plaats. Chris Froome was verrast dat Nibali tijd had verloren op de slotklim.

  Naar goeie gewoonte stapelde Greg Van Avermaet de ereplaatsen op in deze Tour. Vier keer eindigde hij al in de top tien. Maar op de Mûr-de-Bretagne hoopte hij eindelijk eens voor de oppergaai te gaan.

  "Het was moeilijk om op het juiste moment aan te gaan. Ik heb het toch nog geprobeerd, maar er waren er al twee weg", vertelt Van Avermaet.

  "Ik denk niet dat er achter hen getwijfeld werd. Niemand kon reageren. Iedereen zat op zijn limiet op het einde. Ik denk dat Vuillermoz de sterkste was."

  "Ik was zelf net niet goed genoeg. Ik kon het verschil niet maken toen ik aanging."

  Morgen hoopt Van Avermaet wel eindelijk eens van de zege te kunnen proeven, zij het dan in de ploegentijdrit. BMC is de regerende wereldkampioen in dit onderdeel. "We hebben een sterke ploeg in de breedte. Het doel is om te winnen en het geel te pakken (voor Van Garderen). We zullen ontgoocheld zijn als dat niet lukt."

  Gallopin: "Ik had geen overschot"

  Lotto-Soudal had zijn eieren in de mand van Tony Gallopin gelegd voor de Mûr-de-Bretagne. "Dit was een zware aankomst, zwaarder dan ik had gehoopt", zegt de Fransman. "Ik heb kunnen aanklampen om vijfde te worden."

  "De aanloop naar de klim was niet te onderschatten. Het peloton was al sterk uitgedund door de razende vaart. Ik wou aanklampen en in de slotkilometer mijn kans wagen, maar ik had geen overschot om het verschil te maken."

  "De voorbije dagen was ik heel gelukkig met de twee ritzeges voor de ploeg, nu ben ik iets minder tevreden. Ik had deze rit aangestipt, maar na de rustdag van maandag volgen er nog etappes die me moeten liggen en dan zal ik trachten mee te gaan in een ontsnapping."