• home
 • video
 • pas verschenen

  Paolini: "Ga er alles aan doen om dit te begrijpen"

  Paolini is uit de Tour gezet.

  Luca Paolini heeft vannacht op Twitter gereageerd na zijn positieve cocaïne-test. Hij verontschuldigt zich bij zijn collega's en zijn Katjoesja-ploegmaten en gaat op zoek naar duidelijkheid. Hij wil weten hoe dit hem kon overkomen.

  Luva Paolini was in shock dat hij betrapt werd op het gebruik van cocaïne tijdens de Tour. "Ik had dan ook even nodig om de klap op te vangen", zegt hij.

  "Ik ben niet het type dat schreeuwt bij schandalen en nutteloos op zoek gaat naar mazen in het net. Ik wil deze zaak op mijn manier in stilte oplossen."

  "Ik draag mijn verantwoordelijkheid voor wat er gebeurd is en zal proberen om klaarheid te scheppen. Ik zal er alles aan doen om te begrijpen hoe dit mogelijk is. Ik hoop om samen met de UCI, de rijders, de Tour, de ASO, enzovoort duidelijkheid te kunnen geven."

  "Een ding weet ik nu al, tegen het kwaad in de wereld kun je niets doen. Maar de pot op met zij die me nu goedkope kritiek geven", is Paolini hard.

  "Sorry voor mijn ploegmaten bij het geweldige Katjoesja. Ik hoop dat mijn afwezigheid niet in de weg zal staan van een goed eindresultaat. Bedankt aan iedereen die bewees een vriend te zijn."