• home
 • video
 • pas verschenen

  Manchester United blijft met geld zwaaien: 20 miljoen voor Darmian

  Matteo Darmian neemt afscheid van Torino.

  Het geld moet rollen dit weekend bij Manchester United. Na de transfer van Bastian Schweinsteiger heeft United nu ook de geldbuidel opengetrokken voor Matteo Darmian, de rechtsback van Torino en de Italiaanse nationale ploeg. "Dit is een droom die uitkomt", zegt de 25-jarige Darmian.

  Matteo Darmian kreeg zijn jeugdopleiding bij Milan, maar daar kon hij niet doorbreken. Hij timmerde aan de weg bij Palermo en Torino, dat in 2012 amper 1,8 miljoen euro betaalde voor de verdediger. Op drie jaar tijd is hij nu het tienvoudige waard, want Manchester United zou nu zo'n 18 miljoen euro overschrijven op de bankrekening van Torino. Dat bedrag kan nog oplopen tot 20 miljoen euro.

  "Manchester United is voor mij een droom die uitkomt", zegt een dolgelukkige Darmian, die al 13 keer het shirt van de Italiaanse nationale ploeg mocht aantrekken. "Ik wil Torino en de supporters van die club bedanken voor wat ze voor mij gedaan hebben. Ik hoop dat ze begrijpen dat ik deze trein niet kon laten passeren. Ik kijk ernaar uit om met Louis van Gaal samen te werken."

  De Nederlanders is uiteraard ook blij met de komst van Darmian. "Hij is een rechtsback, maar kon ook op de linksachter uit de voeten", prijst Van Gaal de veelzijdigheid van de Italiaan.

  "Matteo is een sterke verdediger die goed mee kan inschuiven. Dat is een belangrijke kwaliteit in de snelle Premier League. Hij is een geweldige aanwinst voor onze ploeg en ik kijk ernaar uit om hem te verwelkomen op de training."

  Darmian heeft bij Man.United een contract ondertekend dat hem de komende vier seizoenen op Old Trafford zal houden. In de overeenkomst staat ook een optie voor een vijfde seizoen. "We wensen Matteo het allerbeste bij zijn nieuwe club", wuift Torino Darmian uit.