• home
 • video
 • pas verschenen

  Louwagie: "Nog iets sterker dan vorig jaar"

  Louwagie: "We staan er goed voor."

  Twee weken voor de start van de competitie is Gent-manager Michel Louwagie optimistisch. "We zijn versterkt en werken hard op weg naar het nieuwe seizoen."

  AA Gent wordt klaargestoomd om zijn landstitel te verdedigen en Michel Louwagie ziet dat het ondertussen allemaal goed loopt. Al vielen sommige oefenmatchen wel tegen.

  "De vakantie zal onze spelers deugd gedaan hebben na de druk van de titelstrijd van vorig jaar. Voor sommigen was drie weken misschien te kort en in de eerste matchen was het moeilijk om de draad op te pikken. Maar ondertussen zijn ze op de goeie weg."

  "Het team heeft al hard gewerkt. Voetballers moeten als topsporters leven en zich zo voorbereiden. Dat was vorig jaar al zo bij ons, maar ik denk dat coach Hein Vanhaezebrouck dit jaar nog verder gaat."

  Louwagie zat ook niet stil. "We hebben al vier transfers gedaan en er zijn geen belangrijke spelers vertrokken. Dat betekent dus dat we in principe nog iets sterker zijn dan vorig seizoen."

  "Dat moet ook, want we combineren het kampioenschap, de Champions League en dragen ook de titel van kampioen. Dan word je toch anders aangepakt, want iedereen wil van je winnen. We denken dat we er goed voor staan. De bedoeling is om weer Play-off I te halen en dan zien we wel."

  Louwagie verwacht veel van nieuwkomer Erik Johanssen. "Hij is Zweeds international en ik verwacht dat hij ook bij ons snel titularis zal zijn. "Ik ben onder de indruk van zijn charisma en hij ziet er ook imposant uit."

  "Kijken al uit naar de Champions League"

  AA Gent is als kampioen geplaatst voor de groepsfase van de Champions League, waarin het in september in actie komt. "Daar kijken we natuurlijk naar uit. We zijn ook benieuwd wie we eind augustus zullen loten", zegt Louwagie.

  "We kregen al een team van de UEFA op bezoek en die mensen zullen ons begeleiden. Ze waren tevreden over de manier van werken binnen onze club en onder de indruk van de infrastructuur."

  "Het was plezant om te horen dat die mensen zich geen zorgen maken over de organisatie van Champions League-matchen in Gent."