• home
 • video
 • pas verschenen

  Geens wordt 17 op EK triatlon, Verstuyft legt beslag op plaats 10

  De Fransman David Hauss kroonde zich tot Europees kampioen.

  De Fransman David Hauss en de Zwitserse Nicola Spirig zijn de nieuwe Europese kampioenen triatlon. Jelle Geens eindigde de mannenwedstrijd op de 17e plaats. Katrien Verstuyft legde beslag op de tiende plaats bij de vrouwen.

  Hauss finishte na 1,5 km zwemmen, 40,8 km fietsen en 10 km lopen in een tijd van 1u 52'55". Hauss, vierde op de Olympische Spelen in 2012 in Londen, finishte voor de Zwitser Sven Riederer en de Noor Kristian Blummenfelt.

  Jelle Geens kwam iets minder dan vier minuten later over de finish. Zijn tijd, 1u 56'42", was goed voor de 17e plaats. Simon De Cuyper werd 24e in 1u58'05". Christophe De Keyser haalde de finish niet.

  Bij de vrouwen ging de Europese titel voor de vijfde keer naar Nicola Spirig. De Zwitserse werkte het EK triatlon af in een tijd van 2u 07'15" en bleef de Italiaanse Annamaria Mazzetti (2u 08'14") en de Spaanse Ainhoa Murua (2u 09'16") voor. Katrien Verstuyft liep na 2u 10'56" als tiende over de eindstreep.