• home
 • video
 • pas verschenen

  Fenerbahçe-voorzitter: "De transfer van Van Persie is rond"

  Dinsdag zou Van Persie zijn handtekening onder het contract zetten.

  Robin van Persie is op weg naar Turkije. Volgens de voorzitter van Fenerbahçe is de transfer van de Nederlander in kannen en kruiken. "Er komt opnieuw een sterspeler naar onze club."

  Dat er voor Robin van Persie geen plaats meer was bij Manchester United was al langer duidelijk. De spits mocht van landgenoot Louis van Gaal vertrekken en lijkt zijn bestemming nu gekozen te hebben: Fenerbahçe.

  "De transfer van Van Persie is rond", zei de voorzitter van de club in de Turkse pers. "We hebben hard gewerkt, tot middernacht. Manchester United heeft ons vijf faxen gestuurd, wij hebben er zes teruggestuurd. Uiteindelijk hebben we een akkoord bereikt."

  Over de duur van het contract is nog niets bekend. Ook over het bedrag wou de voorzitter niets lossen, maar het zou gaan om amper 4,7 miljoen euro. Dinsdag tekent Van Persie officieel zijn contract. "Er komt opnieuw een sterspeler naar Fenerbahçe", vertelde een trotse voorzitter.