• home
 • video
 • pas verschenen

  Devolder: "Het is al een stressvolle week geweest"

  Stijn Devolder is in de Tour om te werken.

  Stijn Devolder blijft voorlopig onder de radar in de Tour. De Belg van Trek moet veel werk opknappen en hoopt Bauke Mollema in Parijs op het podium te zien staan. "Ik ben hier om te werken en ik heb de ploeg al van dienst kunnen zijn", zegt Devolder.

  Trek kende al vreugde, met de gele trui voor kopman Fabian Cancellara, en verdriet, met de val en opgave van diezelfde Cancellara. "Het is al een stressvolle week geweest", zegt Devolder.

  "Ik had veel werk om Bauke en, de eerste twee dagen Fabian, vooraan te houden. We hadden ook de tegenslag dat we Fabian na die twee dagen al kwijtgespeeld zijn."

  "Voor de ploegentijdrit is dat natuurlijk een groot verlies. Maar ik denk dat we toch nog een sterke ploeg hebben voor morgen. Het is een lastige ploegentijdrit met aankomst op een klim. Het is aan ons om gas te geven voor die slotklim zodat Bauke weinig tijd verliest."

  "We hebben het voordeel dat Fabian de gele trui al gehad heeft. dat was een succes, maar zijn opgave was natuurlijk een mokerslag. Maar dat is de Tour en je moet voort."

  "Met Mollema hebben we kans op top 5 op podium"

  Devolder is als knecht naar de Tour gekomen. "Ik kan hier zelf geen klassement rijden en met Mollema hebben een kans op top 5 of het podium", denkt de drievoudige Belgische kampioen.

  "De Tour duurt drie weken en er kan altijd iemand wegvallen. Ik denk dat Mollema heel sterk is. Als het een beetje meezit, dan kan hij op het podium geraken."

  Devolder is tevreden over zijn Tour. "Mijn vorm is redelijk goed, ik heb de ploeg redelijk van dienst kunnen zijn. Hopelijk trek ik die lijn door in de bergritten."

  "Er komt misschien in de tweede week wel een keer een dag dat ik zelf mijn kans mag gaan, maar dat zal wat afhangen van Mollema. Ik ben ook naar de Tour gekomen om te werken."