• home
 • video
 • pas verschenen

  Degenkolb: "Laatste puzzelstukje ontbreekt nog"

  John Degenkolb eindigde al vier keer in de top 10 in deze Tour.

  De voorbije jaren was Giant dé ploeg van de vlakke etappes met Marcel Kittel, maar nu de Duitser thuis zit, blijft de Duitse ploeg voorlopig met lege handen achter. "We willen meer, we rijden hier niet om vierde te worden", zegt de Nederlander Koen de Kort.

  John Degenkolb had Marcel Kittel moeten doen vergeten, maar voorlopig komt de winnaar van Milaan-Sanremo en Parijs-Roubaix iets te kort. "Ik ben goed genoeg om te winnen, maar het laatste puzzelstukje ontbreekt nog", zegt Degenkolb.

  "Gisteren verloor ik enkele plaatsen bij de laatste rotonde en een goeie positie is de sleutel tot succes. Dat moet perfect zijn als ik echt voor de overwinning wil gaan."

  "In zulke etappes kan John winnen, maar alles moet perfect lopen om Cavendish en Greipel te kunnen kloppen. We willen meer, we rijden hier niet om vierde te worden", zegt ploegmaat Koen de Kort (foto).

  "Maar we gaan ervan uit dat de ritten voor John er nog aan komen. We hopen dat hij kan toeslaan in de moeilijkere ritten van volgende week. We komen dichter bij de zege en de Tour is pas geslaagd als we een rit winnen."