• home
 • video
 • pas verschenen

  Bastian Schweinsteiger trekt van Bayern naar United

  Schweinsteiger zwaait Bayern uit

  De Duitse international Bastian Schweinsteiger verlaat het nest. Na 13 profseizoenen bij Bayern kiest hij voor een Engels avontuur. De middenvelder gaat bij Manchester United aan de slag.

  Bastian Schweinsteiger maakte in 2002 de overstap van de jeugd naar de A-kern bij Bayern. Hij ontpopte er zich tot een sterkhouder, met 342 matchen op zijn teller.

  Maar deze zomer hoorde Schweinsteiger, die ook al 111 keer Duits international was, de lokroep van het avontuur. Bayern laat hem, met spijt in het hart, vertrekken naar United, waar hij met  Louis van Gaal een ex-coach tegenkomt.

  "We hebben geprobeerd om hem te overtuigen bij ons te blijven", zegt Karl-Heinz Rummenigge, de CEO van Bayern. "Met zijn jaren als jeugdspeler bijgeteld was hij 17 jaar lang bij ons."

  "Ik heb er begrip voor dat hij na al die jaren een nieuwe ervaring wil opdoen. We respecteren die wens wel en vonden een akkoord met Manchester United."

  Het is nog niet bekend voor hoe lang Schweinsteiger bij United getekend heeft of voor welk bedrag hij vertrok om een ploegmaat van Fellaini te worden.