• home
 • video
 • pas verschenen

  Andy Najar zorgt voor animo in de Gold Cup

  Najar scoorde de gelijkmaker in de 81e minuut.

  Honduras en Panama speelden vannacht tegen elkaar in de Gold Cup. De hoofdrol in die partij was weggelegd voor Andy Najar. De Anderlecht-speler miste eerst de gelijkmaker vanaf de stip, maar tikte de rebound toch binnen.

  Panama en Honduras stonden gisteren tegenover elkaar in de Gold Cup, het belangrijkste toernooi voor landenteams van de CONCACAF-zone. Beide teams hadden punten nodig als ze nog kans wilden maken om door te stoten naar de kwartfinales.

  De zenuwen stonden strak gespannen en dat vertaalde zich in heel wat opstootjes. Panama had wel een voorsprong in handen na een doelpunt van Luis Tejada in de 21e minuut. Daarna maakte Panama nog twee keer aanspraak op een strafschop, maar scheidsrechter Mejia wees niet naar de stip.

  Toen Najar in de 78e minuut neergehaald werd in de zestien, wees de scheidsrechter wel naar de stip. Bij Panama kookten de potjes over. Pas na drie minuten konden de officials de spelers weer bedaren. Najar was schijnbaar nog niet helemaal gekalmeerd en zijn penalty werd door doelman Penedo tegen de lat getikt.

  De bal rolde wel opnieuw in de voeten van de Anderlecht-speler en in de herneming miste hij niet: 1-1. Ook na de gelijkmaker bleven de gemoederen verhit. Panama-speler Quintero ontsnapte aan rood toen hij tegen de scheidsrechter aanliep.

  Beide ploegen schieten niet veel op met het punt. Panama staat tweede met twee punten, Honduras derde met één punt. De derde en laatste partij moet zo de beslissing brengen in groep A.

  Bekijk het doelpunt van Najar: