• home
 • video
 • pas verschenen

  "Late ploegentijdrit is niet reglementair"

  Volgens de regels van de UCI is de ploegentijdrit van morgen niet reglementair. Een ploegentijdrit moet in het eerste derde van een grote ronde vallen. Iets wat met de rit van zondag niet het geval is. Een probleem, of toch niet? Karl Vannieuwkerke kaartte het aan bij Marc Bollen, sportsecretaris van de Belgische wielerbond, in Vive Le Vélo.

  "Ik heb me laten vertellen dat de ploegentijdrit van morgen niet reglementair is", bond Vannieuwkerke de kat de bel aan. "Alles heeft te maken met mogelijke oneerlijke concurrentie voor ploegen waarvan een groot deel van de renners er de brui aan gaf."

  "Is de rit van zondag dan wel reglementair?"

  Marc Bollen, man met de microfoon in de jurywagen in tal van koersen: "Ik vermoed van wel. Ongetwijfeld werd het schema van de Tour de France tijdig opgestuurd naar de UCI ter controle. Het zal wel zo zijn dat de UCI hiervoor een uitzondering goedkeurde."