• home
 • video
 • pas verschenen

  Spanning tussen Froome en Nibali bereikt eerste hoogtepunt

  Nibali hield schaafwonden over aan de val in Le Havre.

  De spanning tussen de favorieten in de Tour is te snijden. Na de valpartij in de slotkilometer van de rit naar Le Havre maakte Vincenzo Nibali (Astana) zich kwaad op Chris Froome (Sky), die op zijn beurt de bus van Astana opzocht. "Ik was even heel kwaad op Froome", viel uit de mond van de Italiaan te noteren.

  De vele opgaven als gevolg van enkele massale valpartijen in de openingsweek van de Tour spelen duidelijk in de hoofden van de favorieten. Die willen een scenario zoals vorig jaar, waarin zowel Contador als Froome vroegtijdig uit de race stapten, voorkomen.

  De valpartij in de laatste kilometer, die veroorzaakt werd door gele trui Tony Martin, deed de gemoederen even hoog oplaaien. Vincenzo Nibali kwam mee ten val en legde de schuld van de val bij concurrent Chris Froome.

  De Brit was niet gediend met de beschuldigingen van Nibali, liet zijn eigen teambus links liggen en trok prompt naar die van Astana om het brandje te blussen.

  "Ik dacht dat het Froome was die me had doen vallen", verklaarde Nibali nadien aan de aanwezige pers. "Ik was even zeer boos op hem, maar op de herhalingen zag ik dat het Martin was die de crash had veroorzaakt. Toen Froome op onze bus kwam, heb ik me dan ook meteen verontschuldigd."

  Ook in het kamp van Team Sky klonken zalvende woorden. Op Twitter gaf Froome een verklaring voor zijn opvallende actie: "Er was wat verwarring over wie de crash veroorzaakt had en dat wou ik met Nibali even ophelderen."

  Tweets van Froome en Nibali