• home
 • video
 • pas verschenen

  Moment van Michel: "De verbale snelheid van Cavendish"

  Mark Cavendish kaatst de bal terug naar Renaat Schotte.

  Voor de derde keer in deze Tour was het raak voor Etixx-Quick Step, dit keer met Mark Cavendish. De Brit haalde zijn gram niet alleen in de sprint, ook bij de journalisten. Zijn kwinkslag tegen Renaat Schotte is voor Michel Wuyts het moment van de dag.

  "Snel geïrriteerd, dat is eigen aan sprinters"

  De verbale snelheid van Cavendish, blijkbaar op elk moment van de dag. Je ziet dat je je als interviewer schrap moet zetten vooraleer je op Cavendish afstapt, want hij deinst er niet voor terug om terug te trappen. Ook al is er een camera in de buurt.

  “Jij denkt zeker dat ik geen goede renner ben”, antwoordt Cavendish op de vraag van Renaat (Schotte, red) of het nu wachten wordt tot Parijs om nog eens te winnen. Ik kan me goed inbeelden hoe het is om op dat moment Renaat Schotte te zijn.

  Cavendish is snel geïrriteerd, maar dat is eigen aan sprinters. Ik had vroeger ook altijd een probleem om Zabel te interviewen. Na een sprintnederlaag kon die uitermate scherp uit de hoek komen, ook al deed je daar alleen maar je werk.

  Ik herinner me ook nog Abdoesjaparov die van ellende op het asfalt ging zitten en zijn frustratie zat weg te bijten. Ik stelde Abdoesjarapov een vraag, hij keek me aan met zijn zwarte karbonkels en haalde vervolgens uit met zijn rechter. Maar ik was net op tijd weg.