• home
 • video
 • pas verschenen

  Jonkie Van Ginkel en ancien Given trekken naar Stoke City

  Given breit nog een vervolg aan zijn carrière bij Stoke City.

  Stoke City heeft zich versterkt met Marco Van Ginkel en doelman Shay Given. Van Ginkel wordt voor één seizoen gehuurd van Chelsea, Given komt transfervrij over van Aston Villa en tekende voor twee jaar.

  De 22-jarige Marco Van Ginkel verhuisde in 2013 van Vitesse naar Chelsea, maar een onverdeeld succes werd zijn avontuur in de Premier League niet. De Nederlander liep al snel een zware knieblessure op en was maanden buiten strijd. Vorig seizoen werd hij uitgeleend aan Milan, waar hij na twee enkelblessures een basisplaats veroverde.

  Stoke City-manager Mark Hughes is tevreden met de komst van de middenvelder. "Marco is het type speler waar we naar op zoek waren. Hij zal energie toevoegen aan ons team. Bovendien heeft hij bij Vitesse al getoond dat hij vlot scoort."

  Ook de 39-jarige Shay Given verdedigt komend seizoen de kleuren van Stoke City. Hij komt transfervrij over van Aston Villa. Voor Given is het een blij weerzien met manager Hughes, onder wie hij eerder bij Manchester City speelde.