• home
 • video
 • pas verschenen

  Greipel: "Het was op het einde steiler dan ik dacht"

  "Ik ben tevreden met de tweede plaats."

  André Greipel is in de zevende rit op zijn waarde geklopt door Mark Cavendish. "Ik ben te vroeg gestorven. De timing van Cav was beter dan de mijne", gaf de Duitser toe.

  Geen twee zonder drie na de eerdere overwinningen van Greipel, hoopte Lotto-Soudal vanochtend bij de start. Die drie behoorde zeker ook tot de mogelijkheden, maar Mark Cavendish stak er een stokje voor. Greipel moest in Fougères genoegen nemen met de tweede plek.

  "Natuurlijk had ik graag nog eens gewonnen", zegt Greipel. "Het team was opnieuw super en Sieberg loodste me perfect naar voren in de laatste 2 kilometer. In de sprint liep het aanvankelijk gesmeerd, maar op het einde ging het steiler dan ik dacht."

  "Daardoor ben ik een beetje gestorven en is Cav me nog voorbij kunnen rijden. Zijn timing was beter, punt. Ik moet tevreden zijn met de tweede plaats en dat ben ik in deze omstandigheden ook wel."

  "Gele trui is een privilege"

  Chris Froome mocht na de opgave van Tony Martin een nieuwe gele trui gaan ophalen. "Het is een fantastisch gevoel, echt een privilege", zegt de Brit. "Al is het jammer dat dit gebeurt na wat Tony Martin overkomen is. Ik wens hem alvast een spoedig herstel. Of ik iets van plan ben morgen op de Mûr-de-Bretagne? Het belangrijkste is dat ik geen tijd verlies op mijn concurrenten. Na de ploegentijdrit van zondag kan ik dan een eerste balans opmaken."

  "Morgen geel? Dat zal moeilijk worden met mijn geluk"

  Peter Sagan spurtte naar de derde plaats. Zijn zoveelste ereplaats, maar op een ritzege is het voorlopig wachten. Doet hij morgen op de Mûr-de-Bretagne een gooi naar de dagzege én naar geel? "Ik weet het niet. Het zal heel moeilijk zijn. Ik ben geen klimmer zoals Froome. Ik kan het proberen, maar we zullen zien."

  "Het zal moeilijk worden met mijn geluk. Ik eindig steeds tweede of derde. Voorlopig is dat geen probleem. Het belangrijkste is dat ik niet val en me goed voel. Ik sta nu 12 punten achter op Greipel in het puntenklassement, dat is goed. Ik moet zo dicht mogelijk bij hem blijven tot de bergritten. Daar kan ik punten rapen."