• home
 • video
 • pas verschenen

  Greipel ziet belangrijke schakel in zijn sprinttrein vertrekken

  Exit Greg Henderson.

  Greg Henderson verlaat de Tour. De Nieuw-Zeelander uit de Lotto-Soudal-ploeg heeft zodanig veel last van een ribblessure dat hij de strijd moet staken en niet meer aan de start komt van de zevende etappe vandaag.

  Henderson, met Jens Debusschere en Marcel Sieberg één van de belangrijke pionnen in de sprinttrein van André Greipel, was maandag één van de slachtoffers in de massale valpartij tijdens de rit Antwerpen-Hoei.

  "De blessure van Greg is van die aard dat het de afgelopen dagen al geen evidentie was om verder te rijden", zegt ploegdokter Jan Mathieu.

  "Als renner en als teamarts hoop je dat er een vorm van stabilisatie optreedt, die verderrijden mogelijk maakt, maar dat is niet het geval. Afgelopen nacht is de pijn nog erger geworden, waardoor we in samenspraak beslist hebben dat Greg niet meer start. Dit is zinloos."

  Greg Henderson: "Al na mijn val maandag had ik heel veel pijn. Maar ik wilde mezelf niks te verwijten hebben en ben daarom dinsdag gestart. Ik hoopte dat de pijn wat zou verminderen."

  "Ik wilde het enkele dagen tijd geven, maar de Tour duurt nog meer dan twee weken en zo kan ik niet verder. Zelfs op de rand van mijn bed zitten doet pijn."

  "Opgeven in de Tour wil je echt niet. Je komt naar hier om samen doelstellingen te bereiken en drie weken later in Parijs te finishen. Maar dat laatste zal niet lukken. De jongens hebben het al schitterend gedaan, ik hoop dat ze hier verder kunnen op bouwen en de ploeg nog meer successen bezorgen.”