• home
 • video
 • pas verschenen

  Ferreira Carrasco ruilt Monaco voor Atletico Madrid

  Voor Ferreira Carrasco zit Spanje deels in zijn bloed: hij heeft een Spaanse moeder.

  De deal is rondgeraakt: Rode Duivel Yannick Ferreira Carrasco gaat van de Franse topclub Monaco naar de Spaanse topclub Atletico Madrid. De 21-jarige aanvallende middenvelder - kind van een Portugese vader en Spaanse moeder - tekende een contract van vijf jaar in de Spaanse hoofdstad. Atletico wilde hem per se halen als vervanger voor Arda Turan, die naar Barcelona trok.

  Atletico kondigde de komst van de Belg zo aan: "Als volwaardige Belgische international is Yannick een jong talent van het Europese voetbal. Hij is tweevoetig, maar komt vooral tot zijn recht op de linkerkant, waar hij met zijn snelheid en goeie techniek de tegenstanders overweldigt."

  Sportief directeur Jose Luis Perez Caminero legt de transfer uit: "We zijn heel blij dat we er met Monaco uitgeraakt zijn. Yannick heeft nog een enorme progressiemarge en gaat een geweldige toekomst tegemoet."

  "Hij is erg snel, heeft een knappe balbehandeling en een stevig schot. Met zijn komst willen we het niveau en de concurrentie in onze spelersgroep aanscherpen. Ik ben ervan overtuigd dat hij ons veel zal bijbrengen."

  Hoeveel Atletico betaalt, zei het niet. Volgens de Spaanse media gaat het om 15 miljoen euro voor 75 procent van de spelersrechter. De andere 25 procent blijft van Monaco.

  Carrasco Ferreira trok in 2010 van Genk naar Monaco. Hij groeide er uit tot een vaste waarde. Vorig seizoen was hij goed voor zes goals in 36 wedstrijden én debuteerde hij bij de Rode Duivels.

  Cavaleiro moet Ferreira Carrasco doen vergeten

  AS Monaco is niet bij de pakken blijven zitten na het vertrek van Ferreira Carrasco en heeft met de Portugese aanvaller Ivan Cavaleiro al zijn vervanger te pakken. De 21-jarige international komt over van Benfica en ondertekende in het prinsdom een contract voor vijf seizoenen.