• home
 • video
 • pas verschenen

  Diego Forlan keert terug naar Uruguay voor zwanenzang

  Forlan schitterde met Uruguay op het WK 2010 in Zuid-Afrika.

  Diego Forlan zal zijn carrière afsluiten in eigen land. De Uruguayaan verlaat de Japanse tweedeklasser Cerezo Osaka en trekt naar de Uruguyaanse topclub Penarol.

  De 36-jarige aanvaller is een jeugdproduct van Penarol, maar speelde er nooit in het eerste elftal. Na een passage bij Danubio in eigen land, trekt Forlan naar de Argentijnse topclub Independiente, waar hij debuteert in het eerste elftal.

  Forlan scoort in Buenos Aires vijf seizoenen aan de lopende band vooraleer hij de plas overtrekt naar Manchester United. Daar wordt hij in 2003 kampioen en wint hij in 2004 de FA Cup. Maar het lukt Forlan nooit om echt door te breken in de Premier League. Na twee seizoenen op Old Trafford vertrekt de Uruguayaan dan ook.

  In Spanje bij Villareal komt de ware Forlan opnieuw bovendrijven. Na drie succesvolle seizoenen met als hoogtepunt een halve finale in de Champions League verlaat hij de subtopper opnieuw voor Atletico Madrid. Daar beleeft hij onder Quique Flores vier succesvolle seizoenen. Hij wint met de Madrilenen de Europa League en Europese Supercup.

  In 2011 trekt Forlan naar Inter, maar in de Serie A blijkt dat de Uruguayaan zijn hoogtepunt achter de rug heeft. Na passages bij de Braziliaanse topclub Internacional en de Japanse tweedeklasser Cerezo Osaka maakt Forlan de cirkel nu rond bij Penarol.

  Afscheid van La Celeste

  Begin maart had Forlan zijn afscheid aangekondigd voor La Celeste, het nationale team van Uruguay. Met Uruguay haalde Forlan zijn grootste successen. De aanvaller speelde 112 interlands voor zijn land en was daarin goed voor 36 treffers.

  Hij won de Copa America in 2011 en nam deel aan drie WK's (2002, 2010 en 2014). In 2010 schopte Forlan het met 'La Celeste' tot de halve finales op het WK in Zuid-Afrika. Hij werd met vijf treffers medetopschutter en kreeg de Gouden Bal als beste speler van het toernooi.

  Tweet Penarol: