• home
 • video
 • pas verschenen

  Deroo voor Final Four: "We mogen onszelf niet onderschatten"

  "De Final Four winnen en al naar Rio mogen zou een droom zijn."

  De Red Dragons trekken vol vertrouwen naar de halve finales van de Final Four in groep 2 van de World League volleybal. Gastland Bulgarije is de tegenstander. "Een klepper, dus dat wordt een grote test", beseft aanvoerder Sam Deroo. "Maar we mogen onszelf niet onderschatten." Bondscoach Dominique Baeyens klinkt nog positiever. "Ik schat onze kansen op 50-50."

  De Belgische mannen bleven knap Nederland voor in hun kwalificatiepoule en ontmoeten met Bulgarije nu het gastland in de halve finales van de Final Four.

  "Bulgarije is een goed team met veel individuele kwaliteiten", vertelt aanvoerder Sam Deroo aan Sporza. "De Bulgaren hebben lang niet op volle sterkte gespeeld, aangezien ze hun team hebben opgesplitst voor de World League en de Europese Spelen in Bakoe."

  "Vorig weekend was misschien de eerste keer dat ze echt compleet waren. Ze konden natuurlijk volop toewerken naar die Final Four omdat ze als gastland zeker geplaatst waren. Het is een sterk team, maar we mogen onszelf ook niet onderschatten. We maken zeker een kans en we zullen er ook voluit voor gaan."

  "Bulgarije mist met Sokolov en Kazijski twee hoofdaanvallers, spelers van internationaal topniveau. Toch hebben ze nog heel veel talent in hun ploeg om dat verlies op te vangen."

  "Wij missen dan weer spelverdeler Matthias Valkiers en dat is ook een aderlating. Zijn vervanger Stijn D'Hulst heeft het goed gedaan in onze laatste match, maar nu hebben we natuurlijk minder wisselmogelijkheden. Het is ook jammer voor Matthias zelf dat hij er niet bij kan zijn in de Final Four. Hij speelde sterk in de World League en dit had de kers op de taart moeten zijn."

  "Frankrijk is het te kloppen team, maar we zijn niet kansloos"

  Wat zijn volgens Deroo de Belgische kansen op winst in de Final Four? "Dat kan ik moeilijk inschatten. De eerste wedstrijd wordt al een grote test, want Bulgarije is een klepper."

  "De Fransen, die in de andere halve finale tegen Argentinië spelen, zijn het te kloppen team, want zij hebben alles in hun reeks met de vingers in de neus gewonnen en hebben zich al enkele weken kunnen voorbereiden."

  "Maar als we tegen hen uitkomen, dan zijn we zeker niet kansloos, want we klopten de Fransen nog in de kwalificaties voor het WK."

  "De Final Four winnen zou betekenen dat we volgende week al eens naar Rio mogen voor de Final Six. Dat zou een droom zijn. Met winst zouden we ons ook plaatsen voor de eerste klasse van de World League, maar het is nog iets te vroeg om daarover te spreken."

  "En zelfs als dat zou lukken, wordt kwalificatie voor de Olympische Spelen moeilijk want er mogen maar een vijftal Europese landen naar Rio."

  Baeyens: "Speelden zwaardere matchen dan onze concurrenten"

  "Het gaat om promotie naar groep 1 van de World League, gekoppeld aan een stevige financiële bonus en een pak punten voor de wereldranking", legt bondscoach Dominique Baeyens uit.

  "Ik schat de kansen voorlopig op 50-50, zowel in de halve finale tegen Bulgarije als in de eventuele finale tegen aartsrivaal Frankrijk."

  "Waarom ik onze kansen zo hoog inschat? Omdat we zo onverzettelijk hebben gestreden in de poulefase en we veel zwaardere matchen gespeeld hebben dan onze concurrenten."