• home
 • video
 • pas verschenen

  Dendoncker: "Kan centraal achterin nog veel bijleren"

  Dendoncker speelde een prima debuutseizoen bij Anderlecht.

  Leander Dendoncker is na een deugddoende vakantie klaar om aan een nieuw seizoen te beginnen bij Anderlecht. Op oefenstage in Tegelen sprak de middenvelder over zijn positie in de ploeg en over de Rode Duivels: "Ik wil dit jaar vooral veel progressie maken."

  Besnik Hasi legt er op stage in het Nederlandse Tegelen meteen de pees op. "De stage is heel intensief", opent Leander Dendoncker op de website van de club. "Maar dat is ook nodig als je in vorm aan de competitie wil beginnen."

  Na een uitstekend debuutseizoen heeft Dendoncker duidelijke doelen voor ogen: "Ik wil vooral hard blijven werken en veel progressie maken. Ik heb ervaring kunnen opdoen in eerste klasse, in de Champions League en in de finale van de beker. Dit seizoen wil ik minstens evenveel spelen als tijdens de vorige jaargang."

  Dendoncker wil meer scoren als verdedigende middenvelder, maar wordt door Hasi ook getest als centrale verdediger. "Het maakt niet uit op welke positie ik speel. Centraal achterin heb ik vorig seizoen ook gespeeld en kan ik nog veel bijleren. Het is uiteindelijk de coach die beslist"', vertelt de 20-jarige speler.

  Ook bij de Rode Duivels maakte Dendoncker zijn debuut: "Het was ergens wel een verrassing omdat de selectie net na de play-offs was en ik daarin minder heb gespeeld."

  "Anderzijds had ik een goed seizoen achter de rug en ik denk dat de bondscoach zich daarop heeft gebaseerd. Samenspelen met zulke vedetten in het Stade de France was een heel mooie ervaring."

  "De Rode Duivels hebben een hele sterke kern", sluit de jonge middenvelder af. "Het is dus niet vanzelfsprekend om geselecteerd te worden. Eerst en vooral wil ik me concentreren op Anderlecht en op de titel."