• home
 • video
 • pas verschenen

  Cavanda zet carrière voort in Turkije

  Cavanda kiest voor een avontuur in Turkije.

  Luis Pedro Cavanda trekt de deur bij Lazio Roma achter zich dicht. De Belgische rechtsachter met Angolese roots verruilt Italië voor Turkije en tekent normaal gezien een contract bij subtopper Trabzonspor.

  De nummer vijf uit de Turkse Süper Lig heeft op zijn website bevestigd dat het een akkoord heeft met Lazio Roma over een overgang van Cavanda. De 24-jarige rechtsachter verhuist naar Turkije voor een bedrag van een kleine twee miljoen euro. Cavanda moet zelf wel nog een akkoord vinden met de club uit Trabzon.

  Cavanda, die geboren werd in Angola maar de Belgische nationaliteit heeft, kwam uit de jeugdreeksen van Standard en koos in 2007 voor een avontuur bij Lazio Roma, waar hij twee jaar later zijn debuut maakte.

  Lazio stalde Cavanda in 2011 een jaartje bij Torino en ook aan Bari werd de Belg uitgeleend. De kersverse aanwinst van Trabzonspor zat vorig seizoen bij Lazio meer op de bank dan hem lief was.

  Cavanda stond ook even in de kijker bij Marc Wilmots, maar kon uiteindelijk nooit een selectie verzilveren. Met een verhuis naar Turkije en de hoop op meer speelgelegenheid probeert de rechtsachter zich nu in de kijker te spelen van de bondscoach.