• home
  • video
  • pas verschenen

    Wat als... een journalist eet zoals een renner?

    Een moedige poging van een Noorse journalist.

    Dat renners een sterke maag hebben, is een understatement. In de Tour de France worden er dagelijks zo'n 8.000 calorieën opgenomen. Geen evidente klus, maar een Noorse journalist wou het wel eens proberen.

    Tour-renners verbruiken dagelijks zo'n 8.000 calorieën en nemen - logisch gezien - elke dag evenveel calorieën op. De Noorse journalist Nicolay Ramm koos dan ook voor een aparte uitdaging, want een niet-sporter houdt het dagelijks op 2.000 à 3.000 calorieën.

    Ramm kreeg van een kok van Sky een overzicht van wat een renner allemaal verorbert op één dag. De Noor probeerde de maaltijden in één keer op te peuzelen, zonder calorieën te verbranden. Maar een geslaagde test werd het niet.

    De maaltijden van een renner

    Ontbijt:

    • havermout
    • omelet
    • 3 boterhammen met beleg
    • een smoothie van 500 milliliter
    • koffie
    • 100 gram pasta
    • 1 potje yoghurt
    • 1 glas fruitsap

    Snacks voor de start van de rit:

    • enkele stukken fruit
    • noten
    • 2 energierepen
    • water
    • koffie

    Tijdens de etappe:

    • 2 croissants met confituur en ham
    • 2 blikjes frisdrank
    • veel sportdrank
    • 7 energierepen
    • 2 energiegelletjes

    Na de etappe:

    • 1 kipfilet
    • 1 steak
    • 200 gram pasta
    • 200 gram pasta
    • 2 koppen koffie

    Bekijk hier de poging van de Noorse journalist